top of page

Het onmogelijke...

Dit is de pagina waarvan ik hoop dat niemand hem ooit hoeft te bezoeken. Want ouders zouden hun kinderen nooit moeten verliezen. Het hoort niet zo te gaan.

Maar als het in dit intens verdrietige geval toch zo is, verdient dit extra aandacht. En afscheidsdienst van een kind is anders. Naast het ondraaglijke verdriet moet het ook een afscheid zijn dat echt recht doet aan het jonge leven dat te vroeg geëindigd is.Ze zeggen wel eens: Het leven moet gevierd worden. Een kind is nog zo puur, zo dicht bij zichzelf, zo'n intense bron van vreugde. Daar hoort dan ook een puur afscheid bij dat geheel in het teken staat van het kind. Daar horen andere liedjes bij dan als er een volwassene is gegaan. Er mag ook aandacht zijn voor de vreugde die jouw kind jullie heeft gebracht. Er mag aandacht zijn voor het kinderlijke aspect, voor jeugdig enthousiasme, voor hoop en het licht dat een kind kan brengen.

Hoewel ik intens hoop dat dit niemand overkomt, wil ik in zo'n situatie ook graag wat kracht en troost bieden door liedjes te zingen die echt bij jullie en jullie kind passen. 

bottom of page