top of page

Over mij

Wie ben ik? En waarom heb ik hiervoor gekozen?

Ik ben Marcelle. Al bijna 30 jaar actief in de muziek. Het is altijd mijn passie geweest. Niet alleen omdat ik mijzelf heerlijk kon uitleven op het podium, maar ook omdat muziek mij vaak getroost heeft op minder gelukkige momenten. Ik kon er energie uithalen. Het allerfijnste van dit vak vind ik ook de kracht van de muziek en wat je daarmee kunt overbrengen. Meer dan alleen maar woorden. Een gevoel. Je maakt een herinnering. Je maakt mensen blij, maar je kunt mensen juist ook even laten stilstaan bij wat ze voelen. Je kunt ook troost brengen. Na meerdere ervaringen met zingen bij een afscheid voelde ik dat dit een belangrijk deel voor mij was: mensen een vorm van troost of kracht kunnen geven door het muzikaal overbrengen van een boodschap. Bij een liedje kunnen mensen een bepaalde sfeer voelen en daarbij wegdromen. Bij een afscheid gaat het absoluut niet om mij, maar om de persoon van wie we afscheid nemen. Een ondersteunend deel zijn van een gerechtvaardigd afscheid is precies wat ik fijn vind om te kunnen doen.

Ook al weet ik uit ervaring hoeveel verdriet het doet om iemand te verliezen, ik weet ook hoe belangrijk en helend het kan zijn als een afscheid past bij de persoon die je bent verloren. Muziek kan daar heel bepalend in zijn.

Omdat muziek verbonden is aan herinneringen en gevoelens. Ook al wens ik niemand verdriet toe, toch zou ik graag een troostende schakel willen zijn als je iemand bent verloren.

Lees op de pagina "Mogelijkheden" vooral verder over wat er allemaal mogelijk is en vind iets wat bij jou past.

bottom of page