top of page
Search
  • Marcelle Idema- De Letterijen

Van feesten en partijen naar afscheid en rouwdiensten.“Wat wil je later worden als je groot bent?”

Mijn standaard antwoord: Mama en zangeres. Ik wist altijd dat ik moeder wilde worden. Maar ik wist misschien al wel langer dat ik zangeres wilde worden. Ik stond met mijn haarborstel voor de spiegel en in de woonkamer Madonna na te zingen. Met het hele gezin zongen we meerstemmig tijdens de afwas (nadat mijn broertje en ik hadden geruzied over wie er mocht afdrogen en wie er mocht opruimen).

Muziek was een rode draad in ons leven en dat is het nog steeds.


Mijn wensen zijn beide uitgekomen. Ik werd zangeres. Al op mijn 19e zat ik in een superleuk bandje en er zijn daarna nog vele bandjes geweest waarin ik mijn passie heb mogen uitvoeren. Moeder ben ik ook geworden! Zo vanzelfsprekend is dat niet, dus daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Ook ben ik juf en docent Duits geworden.


Met mijn bandjes heb ik altijd de leukste feesten en partijen mogen omlijsten met vrolijke, dansbare, romantische en mooie muziek. Bruiloften, festivals, recepties, theateroptredens, alles is voorbijgekomen. En wat is het altijd een feest om dat te mogen doen. Om mensen blij te kunnen maken. Om ze een fijne avond te kunnen geven.

Maar toen was daar ineens die vraag van een vriend: “Marcelle, ik heb een uitvaart en ik zoek een zangeres, zou jij dat zien zitten?” Natuurlijk moest ik even nadenken, maar ik dacht ook meteen ja! Muziek is zo helend, waarom zou dit niet iets zijn waarmee je mensen kracht geeft op moeilijke momenten? Het was een prachtige ervaring. Mensen waren ontroerd en kwamen daarna naar me toe om me te bedanken. Nadat ik deze ervaring vaker had gehad en zag hoeveel kracht het mensen kon geven, dacht ik: Maar dit is wat ik wil doen. Ik wil mensen iets kunnen bieden, iets van troost, iets van kracht, iets van liefde. En muziek kan dat allemaal. Hoe mooi is het als jij dat kunt bieden door iets moois te zingen? En zo is Moments Music ontstaan.


Natuurlijk is het anders dan zingen op een feest. Natuurlijk zijn er heel andere emoties. Maar dat is juist zo fijn. Het draait absoluut niet om mij, ik ben alleen maar een doorgeefluikje. Maar juist dat doorgeefluikje kan ontzettend belangrijk zijn om iemands leven te vieren, om een afscheid te creëren dat echt bij iemand past.

En ik hoop intens dat ik heel veel mensen kan helpen een mooi afscheid te vieren voor iemand van wie ze veel hebben gehouden.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page