top of page
Search
  • Marcelle Idema- De Letterijen

Muziek voor jou

Muziek voor jou


Wat betekent muziek voor jou? Zet je muziek op om een bepaald gevoel te krijgen? Of juist om een bepaald gevoel op te wekken? Is muziek helend voor jou of gewoon iets wat bij jouw dagelijkse ‘geluid’ hoort?


Voor iedereen betekent muziek wat anders, maar muziek is wel universeel: iedereen heeft bepaalde muziek waar hij of zij een sterke voorkeur voor heeft. Het maakt niet zoveel uit wat het concept ‘muziek’ voor jou betekent, maar het is wel leuk om eens na te denken over wat het met jou doet.


Ikzelf heb liedjes die ik al mijn hele leven in mijn favorieten heb staan. Tja, ik ben een loyaal persoon, ook als het gaat om muziek, denk ik dan maar. Zo blijven de liedjes van Karla Bonoff voor mij altijd bijzonder. Steeds als ik een liedje van haar hoor, dan wordt er iets in mij geraakt. Het is haar stem, het gevoel wat zij in een liedje legt. Maar ook George Benson is bij mij favoriet. Zet Dirty Loops op, ook al is dat meer iets van de laatste jaren, en ik ben instant gelukkig. Ik vind ze zó vreselijk goed, dat ik wel kan huilen als ik die liedjes hoor.


Maar ik heb ook tijdelijke obsessies voor een liedje.

Momenteel ben ik weer helemaal fan van een liedje van Cody Fry dat “Better” heet en het staat momenteel op repeat. Datzelfde heb ik ook gehad met “Engel van mijn hart” van Marco Borsato, maar helaas is het momenteel een beetje ‘not done’ om zijn liedjes mooi te vinden. De mensen om mij heen worden wel eens gek van mijn tijdelijke liedjesobsessies. Ze horen dan niks anders.


Maar denk jij wel eens na over de muziek die voor jou belangrijk is als je afscheid zou moeten gaan nemen? Wil je dan graag dat het liedjes zijn die voor jou belangrijk zijn en iets zeggen over wie je was en wat je voelde? Of vind je dat de achterblijvers dit moeten bepalen, dat het hun gevoel zou moeten verwoorden? Ik weet eigenlijk al best wel een tijdje wat ik gedraaid zou willen hebben als de tijd er is. En aangezien ik loyaal ben aan mijn lievelingsliedjes, zijn deze liedjes gedurende de jaren nog niet veranderd. Maar je weet het natuurlijk nooit, een tijdelijke obsessie zou zomaar tot een langdurende obsessie kunnen leiden en dan pas ik mijn lijstje aan. En ervan uitgaande dat ik de genen van mijn opa’s heb die allebei tot in de negentig hebben mogen leven, zullen er nog vast heel wat liedjes bijkomen.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page